Bandenwissel

Het is weer tijd voor winterbanden

Wil je jouw banden wisselen?

Voer dan hier jouw kenteken in

Tijd voor je bandenwissel? Je bent waarschijnlijk niet de enige. Ieder jaar wisselen 3,2 miljoen Nederlanders van zomer- naar winterbanden en andersom. Voorkom wachten en plan daarom direct online een afspraak voor jouw bandenwissel.

Veiliger met winterbanden

Bij temperaturen onder de 7 graden rijd je veiliger met winterbanden. Je hebt aanzienlijk meer grip en een kortere remweg. Voordelen van winterbanden:

Aan alles gedacht

Nadat je een afspraak hebt gemaakt, zorgen wij ervoor dat jouw banden op de afgesproken tijd in de afgespoken vestiging aanwezig zijn.

Hoe lang duurt een bandenwissel?

  • Banden wisselen duurt gemiddeld een uur. Dit is inclusief het monteren en balanceren van de banden en het vervangen van de ventielen.
  • Een wielenwissel duurt ongeveer 20 minuten.
  • Het uitlijnen van de auto, wat aangeraden wordt bij aanschaf van nieuwe banden, kan meestal worden uitgevoerd in 30 minuten.

ANWB: "Winterbanden onverslaanbaar in winter"

Banden worden steeds beter in hun specialisme. Dat blijkt ook uit de jaarlijkse ANWB Winterbanden Test: een goede winterband is onverslaanbaar in winterse omstandigheden. Net zoals een goede zomerband dat onder zomerse omstandigheden is. Zomer- en winterbanden zijn ieder in hun eigen seizoen onovertroffen op gebied van veiligheid, grip en levensduur. All season banden scoren in alle gevallen slechter dan de specialisten en kun je dan ook zien als een compromis.

Daarom banden wisselen bij KwikFit

 

Wil je jouw banden wisselen?

Voer dan hier jouw kenteken in

Veelgestelde vragen

Meer veelgestelde vragen

Vragen over autobanden?

Wij helpen je graag

088 - 5945348 (lokaal tarief)

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen
08.00 - 17.30 uur en zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Klantenservice

Als je onze website gebruikt, accepteer je onze cookies.