Bandenwissel

Wil je jouw banden wisselen?

Voer dan hier jouw kenteken in

Tijd voor je bandenwissel? Je bent waarschijnlijk niet de enige. Ieder jaar wisselen 3,2 miljoen Nederlanders van zomer- naar winterbanden en andersom. Voorkom wachten en plan daarom direct online een afspraak voor jouw bandenwissel.

Meer comfort en veiligheid met zomerbanden

Zodra het warmer wordt dan 7 graden zijn zomerbanden de beste keuze, omdat:

Aan alles gedacht

Nadat je een afspraak hebt gemaakt, zorgen wij ervoor dat jouw banden op de afgesproken tijd in de afgespoken vestiging aanwezig zijn.

Hoe lang duurt een bandenwissel?

  • Banden wisselen duurt gemiddeld een uur. Dit is inclusief het monteren en balanceren van de banden en het vervangen van de ventielen.
  • Een wielenwissel duurt ongeveer 20 minuten.
  • Het uitlijnen van de auto, wat aangeraden wordt bij aanschaf van nieuwe banden, kan meestal worden uitgevoerd in 30 minuten.

Winterbanden in de zomer?

Bij temperaturen onder de 7°C presteren winterbanden optimaal. Maar liggen de temperaturen boven de 7°C? Dan is het verstandig om jouw winterbanden te verwisselen voor zomerbanden. Door het profiel en het zachtere rubber vervormt een winterband bij temperaturen boven de 7°C namelijk sneller. Hierdoor heb je minder grip op het wegdek en zullen je banden eerder slippen én slijten. Daarnaast geldt: hoe warmer het wordt, hoe langer je remweg met winterbanden.

Dus: winterbanden in de zomer? Wij adviseren voor jouw veiligheid én het behoud van je winterbanden om in de zomer op zomerbanden te rijden. Je kunt maart en oktober als wisselmomenten voor zomer- en winterbanden aanhouden.

Daarom banden wisselen bij KwikFit

 

Wil je jouw banden wisselen?

Voer dan hier jouw kenteken in

Veelgestelde vragen

Meer veelgestelde vragen

Vragen over autobanden?

Wij helpen je graag

088 - 5945348 (lokaal tarief)

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen
08.00 - 17.30 uur en zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Klantenservice

Als je onze website gebruikt, accepteer je onze cookies.