Roetfilter vervangen?

Een roetfilter is een essentieel onderdeel van een dieselauto. Het filter vermindert de uitstoot van fijnstof. Dit is belangrijk voor het milieu en je gezondheid. In principe kan een roetfilter een autoleven mee, maar toch kan het roetfilter verstopt raken of zelfs stukgaan.

Twijfel je over de werking van het roetfilter? Kom dan bij ons langs voor een vrijblijvende controle.

Zoek jouw dichtstbijzijnde vestiging

Vestigingen

Zoek op woonplaats, postcode of adres voor de dichtstbijzijnde KwikFit-vestiging.

Is mijn roetfilter verstopt?

Merk je dat het vermogen van jouw auto minder is en je brandstofverbruik hoger? Dan is de kans groot dat het roetfilter verstopt is en moet worden vervangen. Afhankelijk van je type auto gaat er ook een waarschuwingslampje in het dashboard branden, als het roetfilter is verstopt. 

Afspraak maken niet nodig 

Als je twijfelt over de werking van jouw roetfilter, hoef je niet direct een afspraak voor vervanging in te plannen. Wij doen graag eerst een inspectie, want wie weet valt de schade mee. Kom dus gerust langs in één van onze 180 vestigingen.

Maak je vrijwel alleen korte ritjes?

Dan kan dat wel eens de oorzaak van het verstopte roetfilter zijn. Het roet dat tijdens het rijden in het roetfilter achterblijft, moet namelijk worden verbrand. Als je alleen korte stukjes rijdt, wordt de temperatuur niet hoog genoeg om het roet in het roetfilter volledig om te zetten in as. Hierdoor raakt het roetfilter vol en dus verstopt.

Controleren of dit de oorzaak van het probleem is, is eenvoudig: rijd een langer stuk op de snelweg. Hierdoor wordt de temperatuur in het roetfilter hoog genoeg om het roet te verbanden en blijft alleen de as achter. Probleem niet opgelost? Kom dan langs bij jouw dichtstbijzijnde vestiging. Wij kijken het roetfilter graag voor je na.

Retrofit roetfilter plaatsen?

Oudere dieselauto's hebben vaak geen roetfilter. Als je alsnog graag een roetfilter wilt laten plaatsen, dan kan dit eenvoudig en snel bij KwikFit. We hebben voor elk merk een type auto een roetfilter. Vraag de manager van jouw dichtstbijzijnde vestiging naar de mogelijkheden en kosten.

Veelgestelde vragen

Meer veelgestelde vragen

Vragen?

Wij helpen je graag

088 - 5945348 (lokaal tarief)

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen
08.00 - 17.30 uur en zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Klantenservice