Distributieriem vervangen

Is jouw distributieriem aan vervanging toe? Wij monteren uitsluitend distributieriemen van topmerk ContiTech, kortom: 1e montagekwaliteit! Voor jou een waarborg voor een geluidsarme distributieriem met goede krachtoverbrenging en lange levensduur. We hebben meer dan 110 gespecialiseerde vestigingen en helpen je graag weer veilig op weg.

Zoek gespecialiseerde vestiging

Wanneer moet ik mijn distributieriem vervangen?

Dit verschilt per automodel. Meestal is dit na 60.000 tot 120.000 gereden kilometers. Twijfel je of jouw distributieriem moet worden vervangen? Bij meer dan 110 van onze vestigingen is een specialist in distributieriemen aanwezig. Kom dus gerust langs voor gratis en vrijblijvend advies!

Waarom is tijdige vervanging zo belangrijk?

De distributieriem is belangrijk voor de functionering van de motor van de auto. De distributieriem zorgt er namelijk voor dat de krukas van je auto de nokkenas aandrijft. De distributieriem bestaat uit slijtagegevoelige onderdelen: rubber en vezels. Daarom moet de distributieriem periodiek worden vervangen.

Wanneer je distributieriem niet tijdig wordt vervangen, kan deze beschadigen of breken. Hierdoor kan je motor ernstige schade oplopen. Dit is gevaarlijk en kan bovendien een zeer kostbare motorreparatie opleveren. Daarom beveel ik het preventief vervangen van de distributieriem van harte bij je aan. Voor je veiligheid én je portemonnee, want tijdig vervangen betekent voorkoming van reparatiekosten van enkele honderden tot duizenden euro’s.

 

Verschil distributieriem en distributieketting

Je hebt of een distributieriem of een distributieketting in de motor van je auto. Ze hebben dezelfde functie: via de krukas de nokkenas(sen) aandrijven die op hun beurt de in- en uitlaatkleppen bedienen. Zowel de distributieketting als -riem, kun je aan de buitenkant van de motor niet zien.

Distributieriem vervangen bij KwikFit:

 

  • Standaard 24 maanden garantie
    Op fabricage- en/of montagefouten van jouw distributieriem.
  • Topkwaliteit gegarandeerd
    We monteren uitsluitend distributieriemen van topmerk ContiTech, kortom: 1e montage kwaliteit.
  • Altijd in de buurt
    Met meer dan 110 gespecialiseerde vestigingen voor distributieriemvervanging

Veelgestelde vragen

Meer veelgestelde vragen

Vragen over auto-onderhoud?

Wij helpen je graag

088 - 5945348 (lokaal tarief)

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen
08.00 - 17.30 uur en zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Klantenservice

Als je onze website gebruikt, accepteer je onze cookies.