Distributieriem vervangen

Bekijk het aanbod voor jouw auto

Liever langskomen? Neem contact op met jouw dichtstbijzijnde vestiging.

Is jouw distributieriem aan vervanging toe? Wij monteren uitsluitend distributieriemen van topmerken ContiTech en Gates, kortom: 1e montagekwaliteit! Voor jou een waarborg voor een geluidsarme distributieriem met goede krachtoverbrenging en lange levensduur. 

Zoek gespecialiseerde vestiging

Wanneer moet ik mijn distributieriem vervangen?

De fabrikant schrijft voor op welke termijn dit moet gebeuren, dit verschilt per automodel. Bij de meeste automerken moet de distributieriem elke 4 tot 6 jaar vervangen worden of elke 60.000 tot 120.000 kilometer. Twijfel je of jouw distributieriem moet worden vervangen? Kom gerust langs voor gratis en vrijblijvend advies bij één van onze  120 gespecialiseerde vestigingen.

Waarom is tijdige vervanging zo belangrijk?

De distributieriem is belangrijk voor de functionering van de motor van de auto. De distributieriem vormt de verbinding tussen de krukas en de nokkenas van de motor.  Daarnaast drijft de distributieriem vaak ook de waterpomp en/of de brandstofpomp (bij dieselmotoren) aan. De distributieriem is gemaakt van vezels en rubber, dit zijn slijtagegevoelige onderdelen. Daarom moet de distributieriem periodiek worden vervangen.

Wanneer je distributieriem niet tijdig wordt vervangen, kan deze beschadigen of breken. Hierdoor kan je motor ernstige schade oplopen. Dit is gevaarlijk en kan bovendien een zeer kostbare motorreparatie opleveren. Daarom raad ik het preventief vervangen van de distributieriem volgens de voorschriften van je autofabrikant aan.

 

Verschil distributieriem en distributieketting

Je hebt of een distributieriem of een distributieketting in de motor van je auto. Ze hebben dezelfde functie: via de krukas de nokkenas(sen) aandrijven die op hun beurt de in- en uitlaatkleppen bedienen. Zowel de distributieketting als -riem, kun je aan de buitenkant van de motor niet zien.

Distributieriem vervangen bij KwikFit:

 

  • Standaard 24 maanden garantie
    Garantie op fabricage- en/of montagefouten van de gemonteerde distributieriem.
  • Topkwaliteit gegarandeerd
    We monteren uitsluitend distributieriemen van topmerken ContiTech en Gates. 
  • Altijd een complete prijs
    Onze prijs is altijd compleet, inclusief alle te vervangen onderdelen. Geen verrassingen achteraf.

Waarom zie ik online prijsverschillen?

Bij het vervangen van de distributieriem moeten vaak ook andere onderdelen vervangen worden, zoals de waterpomp, spanrollen en meelooprollen. KwikFit biedt altijd een complete prijs op maat voor jouw auto. Alle relevante werkzaamheden en vervangingen zijn inbegrepen. Geen verrassingen achteraf, wel zo prettig! Vergelijk je online offertes? Controleer dan altijd of bij andere aanbieders ook de bijbehorende onderdelen zijn inbegrepen in de totaalprijs.

Bekijk het aanbod voor jouw auto

Liever langskomen? Neem contact op met jouw dichtstbijzijnde vestiging.

Veelgestelde vragen

Meer veelgestelde vragen

Vragen over auto-onderhoud?

Wij helpen je graag

088 - 5945348 (lokaal tarief)

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen
08.00 - 17.30 uur en zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Klantenservice