Uitlijnen auto

Je wielen weer in de juiste positie

Heeft je auto de neiging om naar rechts of links te trekken? Dan is de kans groot dat de auto moet worden uitgelijnd. De wielen staan dan niet in de juiste stand ten opzichte van je auto. 

Bij het uitlijnen van je auto wordt de stand van de wielen gecontroleerd en voor een optimale wegligging weer in de juiste positie afgesteld.

Twijfel je of je auto uitgelijnd moet worden? Kom dan bij ons langs voor een uitlijncontrole. Dan controleren wij of je auto echt uitgelijnd moet worden. Afspraak maken is niet nodig!

Zoek jouw dichtstbijzijnde vestiging

Waarom je auto uitlijnen?

 

 • Je rijdt veiliger
  Je voorkomt scheeftrekken en onstabiel weggedrag.
 • Je rijdt zuiniger
  Je bespaart op brandstofkosten.
   
 • Je banden gaan langer mee
  Je voorkomt scheve bandenslijtage.

Vestigingen

Zoek op woonplaats, postcode of adres voor de dichtstbijzijnde KwikFit-vestiging.

Wanneer je auto uitlijnen?

Een botsing kan naast schade ook afwijkingen in de uitlijning veroorzaken. Je kunt dan ervaren dat je auto naar één kant trekt - met name merkbaar bij rechtdoor rijden - of dat je stuur na een bocht niet meer terugkeert in de middenstand. Daarom raden wij je aan om in de volgende situaties jouw auto opnieuw te laten uitlijnen: 

Verschil tussen uitlijnen en balanceren

Uitlijnen en balanceren worden nogal eens verward. Bij het uitlijnen van de auto wordt de stand van de wielen weer tot de juiste positie voor een optimale wegligging bijgesteld. Bij het balanceren van banden wordt gezorgd dat het wiel weer zonder trillingen kan rollen bij bepaalde snelheden.

Zie ook

Vragen?

Wij helpen je graag

088 - 5945348 (lokaal tarief)

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen
08.00 - 17.30 uur en zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Klantenservice