Milieusticker Duitsland

Ook wel milieuvignet Duitsland of Umweltplakette genoemd

In een aantal grote steden en gebieden in Duitsland zijn zogeheten ‘Umweltzones’ ingevoerd. In deze milieuzones mogen alleen auto’s rijden waarbij een milieusticker achter de binnenkant van de voorruit is geplakt. Deze verplichting geldt ook voor alle buitenlandse en dus ook voor Nederlandse voertuigen. Ga jij binnenkort naar Duitsland? Vraag dan direct jouw milieusticker aan bij een KwikFit-vestiging!

Waar is de milieusticker verplicht in Duitsland?

De milieusticker, ook wel milieuvignet genoemd, is onder andere verplicht in Bremen, Hannover, Keulen, München en het gehele Ruhrgebied. Let op: de autosnelwegen vallen niet onder de milieuzones. Ben je dus op doorreis naar bijvoorbeeld Oostenrijk, Zwitserland of Tsjechië en reis je alleen over snelwegen in Duitsland? Dan heb je geen milieusticker nodig.

Voor welke voertuigen geldt de milieustickerplicht?

Binnen de milieuzones geldt een milieustickerplicht voor de volgende voertuigen:

Welke milieusticker moet mijn voertuig hebben?

Er zijn twee verschillende soorten milieustickers: een groene en een gele. Welke kleur sticker je moet hebben, hangt af van de emissieklasse waarin jouw voertuig valt. Aan het begin van elke milieuzone staat een verkeersbord dat de verplichte kleur milieusticker aangeeft. Zonder deze kleur sticker achter je voorruit mag je deze Umweltzone niet betreden. 

Groene sticker                                                                             Gele sticker

 

Uitzonderingen

Veelgestelde vragen

Meer veelgestelde vragen

Vragen?

Wij helpen je graag

088 - 5945348 (lokaal tarief)

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen
08.00 - 17.30 uur en zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Klantenservice