Privacy- en cookieverklaring

KwikFit Nederland BV legt gegevens vast van haar relaties voor de uitvoering van de overeenkomsten en/of om hen van informatie te voorzien. KwikFit, KwikFit Fleet en KwikFit Mobile  zijn merknamen van KwikFit Nederland BV en/of KwikFit Holdings Ltd.

Wij respecteren uw privacy en zullen de persoonlijke informatie die u ons verschaft altijd vertrouwelijk behandelen. Wij houden ons hierbij aan de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). De registratie van uw gegevens hebben wij in het kader van de voorganger van de Wbp, de Wpr, op 28 juli 2003 onder nummer M1197987 aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens (voorheen de Registratiekamer).
 
Uw gegevens kunnen op verschillende manieren worden vastgelegd, bijvoorbeeld via onze website of door middel van (fax)bestelformulieren, antwoordkaarten, transactiebonnen en -coupons. Hieronder geven wij een toelichting op de wijze waarop wij uw gegevens verwerken:
 

Doeleinden van de gegevensverwerking

Wanneer u schriftelijk, telefonisch of via onze website een bestelling plaatst, hebben wij uw naw-gegevens en e-mailadres nodig om uw bestelling uit te voeren. Wanneer u reageert op een actie gebruiken wij uw gegevens om de respons op onze acties te meten.  
 
Wanneer u op onze website interessegebieden opgeeft, hebben wij uw naw-gegevens en e-mailadres nodig om u de gewenste informatie toe te sturen. Informatie over uw aankopen stelt ons in staat om de website te personaliseren en om aanbevelingen te doen.
 
Uw persoonsgegevens worden dus door ons verwerkt voor het aangaan en uitvoeren van overeenkomsten ter zake onze diensten en het beheren van de daaruit voortvloeiende relaties, met inbegrip het uitvoeren van activiteiten gericht op de vergroting van het klantenbestand.
 
Als u een contact- of aanmeldformulier op de website invult, of ons een e-mail stuurt, dan worden de gegevens die u ons toestuurt bewaard zolang als naar de aard van het formulier of de inhoud van uw e-mail nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling daarvan. Dit geldt ook wanneer u ons gegevens verstrekt ter controle of reparatie van een voertuig. Wij dienen immers in alle gevallen contact met u te kunnen opnemen voor prijsopgaven, calamiteiten en andere bijzonderheden.
 

Klikgedrag en bezoekgegevens

Op de website worden algemene bezoekgegevens bijgehouden. In dit kader kan met name het IP-adres van uw computer, de eventuele gebruikersnaam, het tijdstip van opvraging en gegevens die de browser van een bezoeker meestuurt, worden geregistreerd en worden gebruikt voor statistische analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. Tevens optimaliseren wij hiermee de werking van de website. Wij proberen deze gegevens zo veel mogelijk te anonimiseren. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt.
 

Gebruik van cookies

Wij maken bij het aanbieden van elektronische diensten gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op de harde schijf van uw computer wordt opgeslagen. Wij gebruiken cookies om uw instellingen en voorkeuren te onthouden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser, zie bijvoorbeeld deze toelichting voor uitleg.
 
Via onze website worden cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om statistieken bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op.
 

Google Analytics

Wij maken gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe gebruikers de Website gebruiken en hoe effectief onze Google Adwords-advertenties zijn. De aldus verkregen informatie wordt, met inbegrip van het adres van uw computer (IP-adres), overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie, alsook het specifieke privacybeleid van Google Analytics.
 
Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten over de Website aan ons te kunnen verstrekken en om haar adverteerders informatie over de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. 
 

Websites van derden

Deze verklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met deze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.
 

Facebook: aangepaste doelgroepen

Door gebruik te maken van een bij ons bekend emailadres is het mogelijk een match te maken met bestaande gebruikersaccounts op platforms als Google en Facebook. Hierdoor wordt het mogelijk om zeer specifieke en relevante advertenties weer te geven aan reeds bekende gebruikers. De gegevensoverdracht vindt versleuteld plaats en de gegevens worden na het matchen direct verwijderd. Enkel gebruikers met een match worden toegevoegd aan de doelgroep voor advertenties.
U kunt zich uitschrijven voor deze vorm van adverteren via:
 

Emailnieuwsbrief

Wij houden u graag op de hoogte van voor u relevante acties, speciale aanbiedingen en nieuwe vestigingen van KwikFit en haar deelnemingen. Wij bieden daarom een nieuwsbrief waarmee wij geïnteresseerden willen informeren over nieuws op het gebied van onze diensten en aanverwante zaken. Uw e-mailadres wordt alleen met uw expliciete toestemming (dubbele optin: Na aanmelding ontvangt u een email waarmee u uw inschrijving bevestigt) toegevoegd aan de lijst van abonnees. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee u zich kunt afmelden. U kunt zich ook afmelden via Mijn KwikFit. Het abonneebestand van de nieuwsbrief wordt niet aan derden verstrekt.
 

Serviceberichten per email

Wij versturen naast de nieuwsbrief ook persoonlijke serviceberichten naar onze klanten. Wij houden ons daarbij aan de regels van de Autoriteit Consument en Markt (ACM): wij sturen enkel berichten aan onze klanten die in het verleden een product of dienst hebben gekocht. Tijdens het aankoopproces wordt hiernaar verwezen en u kunt zich op elk moment afmelden via Mijn KwikFit of via de afmeldlink in de email.
 

Commerciële en serviceberichten per post

Wij sturen aan onze klanten klanten en niet-bestaande relaties een APK-reminder met een aanbieding. Als u geen klant bent bij KwikFit (u heeft in het verleden nooit een service of product bij ons gekocht) dan ontvangt u deze reclamepost rechstreeks via een reclamebureau. U kunt gebruik maken van uw wettelijk recht van verzet en rechtstreeks bezwaar maken. Wij maken er dan melding van bij het reclamebureau. Of u kunt via Postfilter zelf aangeven van welke bedrijven u geen reclamepost meer wilt ontvangen. 
 
 

Beveiliging

Bij al deze persoonsgegevens die wij verzamelen en verwerken, houden we ons aan de eisen die de Wet Bescherming Persoonsgegevens stelt. Verder nemen wij beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. Wij maken gebruik van beveiligde verbindingen waarmee alle informatie tussen u en onze website wordt afgeschermd. Alle personen die namens KwikFit Nederland BV van uw persoonsgegevens kennis kunnen nemen, zijn verplicht hierover geheimhouding te betrachten.
 

Inzage, correctie en recht van verzet

Indien u een relatie met ons bedrijf heeft, heeft u na schriftelijk verzoek de mogelijkheid uw persoonlijke gegevens in te zien. Indien het door ons verstrekte overzicht onjuistheden bevat, kunt u ons schriftelijk verzoeken de gegevens te wijzigen of te laten verwijderen. Daarnaast kunt u ons schriftelijk op de hoogte stellen, indien u niet wilt worden benaderd met informatie over onze producten en diensten door dit te melden bij navolgend adres:
 
KwikFit Nederland BV 
Centraal Kantoor
Postbus 458 
3840 AL in Harderwijk
 
Uw eventuele vragen en/of opmerkingen over ons privacybeleid kunt u ook mailen naar klanten@kwik-fit.nl
 

Aanpassen privacy statement

Wij behouden ons het recht voor deze privacy statement aan te passen. Wijzigingen zullen op deze website worden gepubliceerd.

Als je onze website gebruikt, accepteer je onze cookies.