Nokian WR D4

Nokian
foto Nokian WR D4
1 klantbeoordeling
Gemiddelde klantbeoordeling
10
gemiddeld
  • Algemeen 10
  • Geluid 10
  • Comfort 10
Soort: Winterbanden
Beschikbare bandenmaten

Met deze winterband van Nokian hoef je nooit meer naar het weerbericht te kijken als je de weg op gaat. De geweldige WR D4 beschermt je namelijk tegen alle weersomstandigheden. Niet voor niets heeft deze band dan ook de hoogste beoordeling voor grip op natte wegen. Geniet met deze winterband van geweldige rijeigenschappen, hoge duurzaamheid en vermindering van je brandstofverbruik.

Belangrijkste bandkenmerken

De belangrijkste kenmerken van de Nokian WR D4 zijn:

Beste grip op natte wegen

Voor grip op een nat wegdek heeft deze winterband van Nokian het A-label gekregen, wat betekent dat je verzekerd bent van de beste grip die mogelijk is bij regen of natte sneeuw. De uitstekende waterafvoer van de band voorkomt aquaplaning en vermindert slipgevaar. De veilige WR D4 zorgt er ook voor dat je op gladde wegen met sneeuw of ijs snel stilstaat.

Geweldig rijden in de wintermaanden

Dankzij de stabiele en uitgebalanceerde wegligging geniet je met deze premium winterband van heerlijk rijgedrag in de wintermaanden. Met de Nokian WR D4 reageert je auto snel en direct op al je stuurbewegingen. De lage rolweerstand en speciale rubbersamenstelling van de band zorgen niet alleen voor minder rijgeluid, maar ook voor een langere levensduur en lager brandstofverbruik.

Klantbeoordelingen 1

10
  • Algemeen 10
  • Geluid 10
  • Grip 10
  • Comfort 10
Datum beoordeling 19 maart 2017
Type rijder Behoudend
Auto
Kilometer per jaar 25.000 tot 50.000 km

Nog nooit zulke goede winterbanden gehad, qua bestuurbaarheid van de auto onder alle omstandigheden fenomenaal, zelfs onder de slechtste omstandigheden. De banden zijn daarnaast vrij stil, comfortabel en qua brandstofverbruik redelijk. Ik zou nooit meer andere wensen.

Uitleg bandenmaat

195 - Dit getal staat voor de breedte van de band, gemeten in millimeters van zij tot zij in opgepompte toestand. In dit voorbeeld is de band dus 195 mm breed.

65 - Dit getal geeft de hoogte-/breedteverhouding weer. In dit geval bedraagt de hoogte 65 procent van de breedte. In dit voorbeeld dus 126,75 mm.

R - Deze letter is de afkorting voor radiaal, wat staat voor de constructie van de band (de richting waarin de draden van de koordlagen lopen). Op bijna alle banden vindt men deze R tegenwoordig terug.

15 - Dit getal geeft de velgdiameter in inches weer.

91 - Dit getal staat voor het draagvermogen van de band. Uit de door de bandenfabrikant gehanteerde belastingtabel kan men lezen dat 91 staat voor een belasting van 615 kg.

T - Deze letter staat voor de snelheid waarop men met deze banden kan rijden. T staat voor snelheden tot 190 km/u. Andere mogelijkheden zijn: P (tot 150 km/u), Q (tot 160 km/u), R (tot 170 km/u), S (tot 180 km/u), T (tot 190 km/u), U (tot 200 km/u), H (tot 210 km/u), V (tot 240 km/u) en Z (sneller dan 240 km/u).

Extra Load en Run-Flat/Run-on-Flat - Sommige voertuigen hebben verstevigde banden met een hoger draagvermogen nodig. Verstevigde banden zijn te herkennen aan het kenmerk Extra Load. Met Run-Flat kun je verder rijden bij een lekke band. Deze banden kunnen alleen gemonteerd worden bij voertuigen die uitgerust zijn met een bandenspanning controlesysteem.

Vragen over banden?

Wij helpen je graag

088 - 5945348 (lokaal tarief)

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen
08.00 - 17.30 uur en zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Klantenservice

Als je onze website gebruikt, accepteer je onze cookies.