Roetfilter vervangen?

Een roetfilter is een essentieel onderdeel van een dieselauto. Het filter vermindert de uitstoot van fijnstof. Dit is belangrijk voor het milieu en uw gezondheid. In principe kan een roetfilter een autoleven mee, maar toch kan uw roetfilter verstopt raken of zelfs stukgaan.

Twijfelt u over de werking van uw roetfilter? Komt u dan bij ons langs voor een vrijblijvende controle.

Zoek uw dichtstbijzijnde vestiging

Vestigingen

Zoek op woonplaats, postcode of adres voor de dichtstbijzijnde KwikFit-vestiging.

Is mijn roetfilter verstopt?

Merkt u dat het vermogen van uw auto minder is en uw brandstofverbruik hoger? Dan is de kans groot dat uw roetfilter verstopt is en moet worden vervangen. Afhankelijk van uw type auto gaat er ook een waarschuwingslampje in uw dashboard branden, als uw roetfilter is verstopt. 

Afspraak maken niet nodig 

Als u twijfelt over de werking van uw roetfilter, hoeft u niet direct een afspraak voor vervanging in te plannen. Wij doen graag eerst een inspectie, want wie weet valt de schade mee. Kom dus gerust langs in één van onze 180 vestigingen.

Maakt u vrijwel alleen korte ritjes?

Dan kan dat wel eens de oorzaak van uw verstopte roetfilter zijn. Het roet dat tijdens het rijden in het roetfilter achterblijft, moet namelijk worden verbrand. Als u alleen korte stukjes rijdt, wordt de temperatuur niet hoog genoeg om het roet in uw roetfilter volledig om te zetten in as. Hierdoor raakt het roetfilter vol en dus verstopt.

Controleren of dit de oorzaak van het probleem is, is eenvoudig: rijd een langer stuk op een hogesnelheidsweg. Hierdoor wordt de temperatuur in uw roetfilter hoog genoeg om het roet te verbanden en blijft alleen de as achter. Probleem niet opgelost? Komt u dan langs bij uw dichtstbijzijnde vestiging. Wij kijken uw roetfilter graag voor u na.

Retrofit roetfilter plaatsen?

Oudere dieselauto's hebben vaak geen roetfilter. Als u alsnog graag een roetfilter wilt laten plaatsen, dan kan dit eenvoudig en snel bij KwikFit. We hebben voor elk merk en type auto een roetfilter. Vraag de manager van uw dichtstbijzijnde vestiging naar de mogelijkheden en kosten.

Veelgestelde vragen

Meer veelgestelde vragen

Vragen?

Wij helpen u graag

088 - 5945348 (lokaal tarief)

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen
08.00 - 17.30 uur en zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Klantenservice