Milieusticker Duitsland

Ook wel milieuvignet Duitsland of Umweltplakette genoemd

In een aantal grote steden en gebieden in Duitsland zijn zogeheten ‘Umweltzones’ ingevoerd. Deze milieuzones hebben als doel om de luchtkwaliteit te bevorderen. In deze zones mogen alleen auto’s rijden waarbij een milieusticker achter de binnenkant van de voorruit is geplakt. Deze verplichting geldt ook voor alle buitenlandse en dus ook voor Nederlandse voertuigen. Gaat u binnenkort naar Duitsland? Vraag dan direct uw milieusticker aan bij uw dichtstbijzijnde KwikFit-vestiging!

Waar is de milieusticker verplicht in Duitsland?

De milieusticker, ook wel milieuvignet genoemd, is onder andere verplicht in Bremen, Hannover, Keulen, München en het gehele Ruhrgebied. Let op: de autosnelwegen vallen niet onder de milieuzones. Bent u dus op doorreis naar bijvoorbeeld Oostenrijk, Zwitserland of Tsjechië en reist u alleen over snelwegen in Duitsland? Dan heeft u geen milieusticker nodig.

Voor welke voertuigen geldt de milieustickerplicht?

Binnen de milieuzones geldt een milieustickerplicht voor de volgende voertuigen:

Welke milieusticker moet mijn voertuig hebben?

Er zijn twee verschillende soorten milieustickers: een groene en een gele. Welke kleur sticker u moet hebben, hangt af van de emissieklasse waarin uw voertuig valt. Aan het begin van elke milieuzone staat een verkeersbord dat de verplichte kleur milieusticker aangeeft. Zonder deze kleur sticker achter uw voorruit mag u deze Umweltzone niet betreden. 

Groene sticker                                                                                     Gele sticker

 

Uitzonderingen

Vragen?

Wij helpen u graag

088 - 5945348 (lokaal tarief)

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen
08.00 - 17.30 uur en zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Klantenservice