Distributieriem vervangen?

Altijd de laagste prijs én 12 maanden garantie

Is uw distributieriem aan vervanging toe? Komt u dan langs bij één van onze meer dan 110 gespecialiseerde vestigingen. Wij monteren uitsluitend distributieriemen van topmerk ContiTech. Voor u een waarborg voor een geluidsarme distributieriem met goede krachtoverbrenging en lange levensduur. We helpen u graag weer veilig op weg! 

Distributieriem vervangen bij KwikFit:

 

 • Altijd Laagste Prijs Garantie
  U betaalt dus nooit te veel.
 • Standaard 12 maanden garantie
  Op fabricage- en/of montagefouten van uw distributieriem.
 • Topkwaliteit gegarandeerd
  We monteren uitsluitend distributieriemen van topmerk ContiTech.
 • Altijd in de buurt
  Met meer dan 110 gespecialiseerde vestigingen voor distributieriemvervanging

Vestigingen

Zoek op woonplaats, postcode of adres voor de dichtstbijzijnde KwikFit vestiging.

Wanneer moet ik mijn distributieriem vervangen?

Elke autofabrikant schrijft per automodel voor wanneer de distributieriem moet worden vervangen. Meestal is dit na 60.000 tot 120.000 gereden kilometers. Onze specialisten weten precies het juiste vervangingsmoment voor elk merk en type auto. Dus bent u niet zeker of uw distributieriem vervangen moet worden? Bij meer dan 110 van onze vestigingen is een specialist in het vervangen van distributieriemen aanwezig. Kom dus gerust bij ons langs voor gratis en vrijblijvend advies!

Waarom is het tijdig vervangen van een distributieriem zo belangrijk?

Een distributieriem is een belangrijk onderdeel van de motor van uw auto. De distributieriem zorgt er namelijk voor dat de krukas van uw auto de nokkenas aandrijft. Dit is belangrijk voor de functionering van uw motor. De distributieriem bestaat uit rubber en vezels; materialen die aan slijtage onderhevig zijn. Daarom moet de distributieriem periodiek worden vervangen.

Wanneer uw distributieriem niet tijdig wordt vervangen, kan deze beschadigen of breken. Hierdoor kan uw motor ernstige schade oplopen. Dit is gevaarlijk en kan bovendien een zeer kostbare motorreparatie opleveren. Daarom beveel ik het preventief vervangen van uw distributieriem van harte bij u aan. Voor uw veiligheid én uw portemonnee, want tijdig vervangen betekent voorkoming van reparatiekosten van enkele honderden tot duizenden euro’s.

Door Stanley Coppola-Van der Kleij, assistent manager KwikFit Amsterdam

 

Hoe lang duurt het vervangen van een distributieriem?

De distributieriem zit aan de zijkant van de motor, weggebouwd achter stofkappen. Daarom kan het een ingrijpende klus zijn om de distributieriem te vervangen. Afhankelijk van het model van de motor en de manier waarop de motor onder de motorkap is geplaatst, kan de vervanging van een distributieriem anderhalf tot 6 uur duren.

Vragen?

Wij helpen u graag

088 - 5945348 (lokaal tarief)

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen
08.00 - 17.30 uur en zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Klantenservice